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dc.contributor.author | Bueno-Duran, Adela Y. | |
dc.contributor.author | Cervantes-Martinez, Jesus | |
dc.contributor.author | Obledo-Vazquez, Eva N. | |
dc.date.accessioned | 2017-05-18T18:44:57Z | |
dc.date.available | 2017-05-18T18:44:57Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1080/10412905.2013.840808 | es_ES |
dc.identifier.issn | 1041-2905 | es_ES |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/981 | |
dc.description | Content of thymol and carvacrol in Lippia graveolens essential oil was studied in response to variations in the spectral quality of light through the use of specific filters. Red, blue and transparent filters were used in the experiment. The plants responses were determined by internode distance and number of flowers. Responses in the essential oil were determined by thymol+carvacrol percentage and thymol:carvacrol ratio (T:C). The thymol+carvacrol percentage increased from 34% to 69% in red and from 34% to 87% in blue treatment. T:C ratio shows 1:1.5, 1:1.7 and 2.8:1 in control, red and blue treatments, respectively. Composition, especially T:C ratio, is an important factor in the quality of this essential oil because of its influence in biological activity. | es_ES |
dc.description.abstract | El contenido de timol y carvacrol en el aceite esencial de Lippia graveolens fue estudiado en respuesta a variaciones en la calidad espectral de la luz mediante el uso de filtros específicos. Se usaron filtros rojo, azul y transparente en el experimento. Las respuestas de las plantas fueron determinadas por la distancia del entrenudo y el número de flores. Las respuestas en el aceite esencial fueron determinadas por el porcentaje de timol + carvacrol y la proporción timol: carvacrol (T: C). El porcentaje de timol + carvacrol aumentó de 34% a 69% en rojo y de 34% a 87% en tratamiento con azul. La relación T: C muestra 1: 1,5, 1: 1,7 y 2,8: 1 en los tratamientos de control, rojo y azul, respectivamente. La composición, especialmente la relación T: C, es un factor importante en la calidad de este aceite esencial debido a su influencia en la actividad biológica. | es_ES |
dc.language.iso | eng | es_ES |
dc.publisher | Journal of Essential Oil Research | es_ES |
dc.relation.uri | Público en general | es_ES |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/restrictedAccess | es_ES |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0 | es_ES |
dc.source | http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10412905.2013.840808 | es_ES |
dc.subject | thymol | es_ES |
dc.subject | carvacrol | es_ES |
dc.subject | spectral quality | es_ES |
dc.subject.classification | MEDICINA Y CIENCIAS DE LA SALUD [3] | es_ES |
dc.title | Composition of essential oil from Lippia graveolens. Relationship between spectral light quality and thymol and carvacrol content | es_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | es_ES |