Repositorio Institucional Aramara

Physiological and Physicochemical Behavior of Soursop Fruits Refrigerated with 1-Methylcyclopropene

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dc.contributor.author Espinosa, I.
dc.contributor.author Ortiz, R.I.
dc.contributor.author Tovar, B.
dc.contributor.author Mata, M.
dc.contributor.author Montalvo, E.
dc.date.accessioned 2017-05-18T18:25:49Z
dc.date.available 2017-05-18T18:25:49Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier 10.1111/jfq.12011 es_ES
dc.identifier.issn 1745-4557 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/978
dc.description The effect of 1-methylcyclopropene (1-MCP) on the ripening of a native variety of soursop (Annona muricata L.) under refrigerated storage was evaluated. Control fruits were stored at 25 and 16C, and a group of fruits was exposed to 200 or 400 nL/L of 1-MCP and then stored at 16C. The effect of 1-MCP on soursop fruits stored at 16C (6 days) and then at 25C was also studied. Fruits stored at 25C ripened after 4–6 days. Fruits held at 16C ripened after 8–9 days; however, chilling injury symptoms were observed. 1-MCP caused a reduction in respiration and ethylene production rates and there was no visible chilling injury to the fruit pulp. In conclusion, application of 200 or 400 nL/L of 1-MCP on refrigerated soursop delayed ripening for 7 days, which should provide additional time to handle the fruit at least in the domestic market. es_ES
dc.description.abstract Se evaluó el efecto del 1-metilciclopropeno (1-MCP) en la maduración de una variedad nativa de guanábana (Annona muricata L.) bajo almacenamiento refrigerado. Los frutos de control se almacenaron a 25 y 16ºC, y un grupo de frutos se expuso a 200 o 400 nL / L de 1-MCP y luego se almacenó a 16ºC. También se estudió el efecto de 1-MCP en frutos de corola almacenados a 16C (6 días) y luego a 25C. Las frutas almacenadas a 25ºC maduraron después de 4-6 días. Las frutas mantenidas a 16 ° C maduraron después de 8-9 días; Sin embargo, se observaron síntomas de lesiones por enfriamiento. 1-MCP causó una reducción en la respiración y las tasas de producción de etileno y no hubo ninguna lesión de refrigeración visible a la pulpa de fruta. En conclusión, la aplicación de 200 ó 400 nL / L de 1-MCP en la guanábana refrigerada retrasó la maduración durante 7 días, lo que debería proporcionar tiempo adicional para manejar la fruta al menos en el mercado interno. es_ES
dc.language.iso eng es_ES
dc.publisher Journal of Food Quality es_ES
dc.relation.uri Público en general es_ES
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess es_ES
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0 es_ES
dc.source http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfq.12011/abstract es_ES
dc.subject 1-methylcyclopropene es_ES
dc.subject Physiological es_ES
dc.subject Physicochemical Behavior es_ES
dc.subject.classification MEDICINA Y CIENCIAS DE LA SALUD [3] es_ES
dc.title Physiological and Physicochemical Behavior of Soursop Fruits Refrigerated with 1-Methylcyclopropene es_ES
dc.type info:eu-repo/semantics/article es_ES


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