Repositorio Institucional Aramara

A COMPARATIVE STUDY OF PHYSICO-CHEMICAL, PROXIMATE COMPOSITION AND MICROGIOLOGICAL MUSCLE PROPERTIES, IN TWO SPECIES SHRIMPS OF THE PACIFIC TROPICAL COAST

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dc.contributor.author PUGA LOPEZ, DAGOBERTO
dc.contributor.author PONCE PALAFOX, JESUS TRINIDAD
dc.contributor.author BARBA QUINTERO, GUILLERMO
dc.contributor.author TORRES HERRERA, MAGDA ROSALIA
dc.contributor.author ROMERO BELTRAN, EMILIO
dc.contributor.author ARREDONDO FIGUEROA, JOSE LUIS
dc.creator 98597
dc.creator 15860
dc.creator 326370
dc.creator 793121
dc.creator 201281
dc.date.accessioned 2017-05-02T16:57:02Z
dc.date.available 2017-05-02T16:57:02Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.issn 2227-6483 es_ES
dc.identifier.uri http://dspace.uan.mx:8080/jspui/handle/123456789/826
dc.description Physicochemical, proximate composition and microbiological analysis of white shrimp (Litopenaeus vannamei) and blue shrimp (L. stylirostris) tissues were compared. The wild shrimp were collected off the coasts of Sinaloa, México (in front Navachiste Bay, Guasave) and of Nayarit (in front Boca de Cuautla-Novilleros, Tecuala), Mexico. The results of our study suggested that meats of white and blue shrimp are a good source of protein and lipids. The blue shrimp tend to have better protein content than white shrimp, and white shrimp tend to have better lipid content than blue shrimp. es_ES
dc.description.abstract Se compararon la composición fisicoquímica, la composición inmediata y el análisis microbiológico de los camarones blancos (Litopenaeus vannamei) y camarones azules (L. stylirostris). Los camarones salvajes fueron recolectados de las costas de Sinaloa, México (frente a la Bahía Navachiste, Guasave) y de Nayarit (frente a Boca de Cuautla-Novilleros, Tecuala), México. Los resultados de nuestro estudio sugieren que las carnes de camarón blanco y azul son una buena fuente de proteínas y lípidos. El camarón azul tiende a tener un mejor contenido de proteínas que el camarón blanco, y el camarón blanco tiende a tener un mejor contenido de lípidos que el camarón azul. es_ES
dc.language.iso eng es_ES
dc.publisher Journal of Agricultural Science and Applications es_ES
dc.relation.ispartof CONACYT
dc.relation.uri Público en general es_ES
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess es_ES
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0 es_ES
dc.source https://www.researchgate.net/publication/257922011_A_comparative_study_of_physico-chemical_proximate_composition_and_microbiological_muscle_properties_in_two_species_shrimp_of_the_Pacific_tropical_coast es_ES
dc.subject Protein es_ES
dc.subject Lipid es_ES
dc.subject Faecal coliform es_ES
dc.subject l. vannamei es_ES
dc.subject Litopenaeus stylirostris es_ES
dc.subject Proteína es_ES
dc.subject Lipido es_ES
dc.subject Coliformes fecales es_ES
dc.subject.classification CIENCIAS AGROPECUARIAS Y BIOTECNOLOGÍA [6] es_ES
dc.title A COMPARATIVE STUDY OF PHYSICO-CHEMICAL, PROXIMATE COMPOSITION AND MICROGIOLOGICAL MUSCLE PROPERTIES, IN TWO SPECIES SHRIMPS OF THE PACIFIC TROPICAL COAST es_ES
dc.type info:eu-repo/semantics/article es_ES


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