Repositorio Institucional Aramara

EFFECTS OF PROTEIN AND LIPIDS ON GROWTH PERFORMANCE, FEED EFFICIENCY AND SURVIVAL RATE IN FINGERLINGS OF BAY SNOOK (PETENIA SPLENDIDA)

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dc.contributor.author ARREDONDO FIGUEROA, JOSE LUIS
dc.contributor.author PONCE PALAFOX, JESUS TRINIDAD
dc.contributor.author MATSUMOTO SOULE, JESUS YOYI
dc.contributor.author SHIRAI MATSUMOTO, CONCEPCION KEIKO
dc.contributor.author GOMEZ MARQUEZ, JOSE LUIS
dc.creator 201281
dc.creator 15860
dc.creator 90686
dc.creator 16118
dc.creator 236708
dc.date.accessioned 2017-05-02T16:40:45Z
dc.date.available 2017-05-02T16:40:45Z
dc.date.issued 2012-06-15
dc.identifier.issn 2041-2908 es_ES
dc.identifier.uri http://dspace.uan.mx:8080/jspui/handle/123456789/823
dc.description A 120-days trial with three dietary protein levels (30, 40 and 50%, respectively) and two dietary lipid concentrations (6 and 12%, respectively) was conducted to investigate the optimum dietary protein and lipid level for the growth, feed efficiency and survival rate of bay snook fingerlings, P. splendida (0.18±0.05 g initial body weight). A 2x3 factorial experiment in a completely randomized design with three replicates was used. Whole body amino acids and fatty acids analyses were carried out for each diet and calculated growth performance, fed efficiency and survival rate. The results showed a higher survival rate. Final Body Weight (FBW), Feed Efficiency (FE), Protein Efficiency Ratio (PER), Feed Conversion Ratio (FCR) and condition factor (K) was significantly affected by dietary protein level (p<0.05) and FBW, SGR, PER and K were significantly affected by dietary lipids levels (p<0.05). The amino acid composition in diets and whole body was similar and Saturated Fatty Acids (SFA) showed a similar trend; the Polyunsaturated Fatty Acids (PUFA) indicated that 30/12 and 50/12 diets presented high values in whole body, whereas monoenes presented a dissimilar pattern. The best growth was observed with 50/12 diets where the lipid source was corn oil. es_ES
dc.description.abstract Se realizó un ensayo de 120 días con tres niveles de proteína en la dieta (30, 40 y 50%, respectivamente) y dos concentraciones de lípidos en la dieta (6 y 12%, respectivamente) para investigar el nivel óptimo de proteínas y lípidos en la dieta para el crecimiento, Y la tasa de supervivencia de alevines de bahía, P. splendida (0.18 ± 0.05 g de peso corporal inicial). Se utilizó un experimento factorial 2x3 en un diseño completamente al azar con tres repeticiones. Se realizaron análisis de aminoácidos y ácidos grasos de todo el cuerpo para cada dieta y se calculó el rendimiento de crecimiento, la eficiencia alimentada y la tasa de supervivencia. Los resultados mostraron una mayor tasa de supervivencia. El peso corporal final (FBW), la eficiencia de la alimentación (FE), la relación de eficiencia proteica (PER), la proporción de conversión de alimento (FCR) y el factor de condición (K) fueron significativamente afectados por el nivel de proteína en la dieta (p <0,05) y FBW, SGR, PER Y K fueron significativamente afectados por los niveles de lípidos en la dieta (p <0,05). La composición de aminoácidos en las dietas y el cuerpo entero fue similar y los ácidos grasos saturados (SFA) mostraron una tendencia similar; Los ácidos grasos poliinsaturados (AGPI) indicaron que las dietas 30/12 y 50/12 presentaron valores altos en todo el cuerpo, mientras que los monoenos presentaron un patrón diferente. El mejor crecimiento se observó con 50/12 dietas donde la fuente lipídica fue aceite de maíz. es_ES
dc.language.iso eng es_ES
dc.publisher International Journal of Animal and Veterinary Advances es_ES
dc.relation.ispartof CONACYT
dc.relation.uri Público en general es_ES
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess es_ES
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0 es_ES
dc.source http://www.maxwellsci.com/jp/abstract.php?jid=IJAVA&no=208&abs=12 es_ES
dc.subject Amino acid es_ES
dc.subject fish es_ES
dc.subject nutrition es_ES
dc.subject specific growth rate es_ES
dc.subject.classification BIOLOGÍA Y QUÍMICA [2] es_ES
dc.title EFFECTS OF PROTEIN AND LIPIDS ON GROWTH PERFORMANCE, FEED EFFICIENCY AND SURVIVAL RATE IN FINGERLINGS OF BAY SNOOK (PETENIA SPLENDIDA) es_ES
dc.type info:eu-repo/semantics/article es_ES


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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como info:eu-repo/semantics/openAccess