Repositorio Institucional Aramara

ACTIVITY WATER AND SORPTION BEHAVIOR AFTER CITRIC ACID PRETREATMENT IN DRIED SCALLOP MEAT (Nodipecten subnodosus)

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dc.contributor.author Pacheco Aguilar, R.
dc.contributor.author Ocaño Higuera, V.M
dc.contributor.author Maeda MArtinez, A.N.
dc.contributor.author Garcia Sanchez, G.
dc.contributor.author Jimenez Ruiz, Edgar Ivan
dc.contributor.author Marquez Rios, E
dc.contributor.author Ruiz Cruz, E.
dc.date.accessioned 2017-04-06T16:59:54Z
dc.date.available 2017-04-06T16:59:54Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.issn 1665-1456 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/641
dc.description In this study was applied an acid pre-treatment to scallop with the aim of reducing drying times of Pacific Lion’s Paw Scallop meats. The samples were immersed in 0.1M citric acid for zero (control), one, and three hours. Pretreatment in acid solution and drying temperature (50, 60 and 70 ºC) were evaluated on the aw and the sorption phenomenon in dried scallop. Both, acid pre-treatment and drying temperature, showed a significant effect (P es_ES
dc.description.abstract En presente estudio se aplicó un tratamiento de inmersión en ácido cítrico a callo de almeja, con el objetivo de reducir el tiempo de secado de la almeja mano de león. Las muestras se sometieron a inmersión en ácido cítrico 0.1 M, durante cero (control), una y tres h. Se evaluó el efecto del pre-tratamiento de inmersión en solución ácida y la temperatura de secado (50, 60 y 70 °C), sobre la aw y el fenómeno de sorción en el callo seco. Ambas variables mostraron un efecto significativo (P es_ES
dc.language.iso eng es_ES
dc.publisher Revista de Ciencias Biológicas y de la Salud - Biotecnia es_ES
dc.relation.uri Público en general es_ES
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess es_ES
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0 es_ES
dc.source http://www.biotecnia.uson.mx/revistas/articulos/25-ARTICULO%204%20(1).pdf es_ES
dc.subject secado es_ES
dc.subject fenómeno de sorción es_ES
dc.subject callo es_ES
dc.subject drying es_ES
dc.subject sorption phenomenon es_ES
dc.subject scallop es_ES
dc.subject.classification CIENCIAS AGROPECUARIAS Y BIOTECNOLOGÍA [6] es_ES
dc.title ACTIVITY WATER AND SORPTION BEHAVIOR AFTER CITRIC ACID PRETREATMENT IN DRIED SCALLOP MEAT (Nodipecten subnodosus) es_ES
dc.type info:eu-repo/semantics/article es_ES


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