Repositorio Institucional Aramara

Influence of mechanical maceration on wheat straw on characteristics of digestion in growing–finishing diets for feedlot cattle

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dc.contributor.author Serrano-Ponce, J. G.
dc.contributor.author Sanchez-Mendoza, B.
dc.contributor.author Alvarez, E.G.
dc.contributor.author Aguirre-Ortega, J.
dc.contributor.author Gonzalez-Vizcarra, V. M.
dc.contributor.author Lemus-Flores, Clemente
dc.contributor.author Lopez-Soto, M. A.
dc.contributor.author Mendoza-Martinez, G. D.
dc.contributor.author Plascencia, A.
dc.contributor.author Stuart, J. R.
dc.contributor.author Zinn, R.A.
dc.date.accessioned 2017-04-03T17:27:49Z
dc.date.available 2017-04-03T17:27:49Z
dc.date.issued 2011-12
dc.identifier http://dx.doi.org/10.1016/j.livsci.2011.07.008 es_ES
dc.identifier.issn 1871-1413 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/576
dc.description Four Holstein steers (142±3 kg) with cannulas in the rumen and proximal duodenum were used in a 4×4 Latin square design to evaluate the influence of mechanical maceration of wheat straw on the characteristics of digestion. Treatments consisted of a steam-flaked corn-based growing–finishing diet supplemented with 21% forage (DM basis) as: 1) sudangrass hay (SG), 2) wheat straw (STRW), 3) macerated wheat straw (MAC) at intensity of 600 psi (MAC600) and 4) macerated wheat straw at intensity of 900 psi (MAC900). All forage treatments were ground to pass through a 3.81 cm screen before incorporation into complete mixed diets. Chromic oxide was used as an indigestible marker to estimate nutrient flows and digestibility. Ruminal NDF kinetics were determined from measures by total evacuation of ruminal content and by NDF duodenal flow. There were no treatment effects (P≥0.11) on ruminal digestion of OM, NDF, starch, microbial efficiency (MN, g/kg of OM fermented), or protein efficiency (NAN, g/g of N intake). Apparent total tract digestion of OM, NDF and DE diet were greater (Pb0.01) for SG than for STRAW. Maceration of wheat straw increased (Pb0.04) apparent postruminal and total tact digestion of OM, NDF, N, and dietary DE. Ruminal NDF passage rate was greater (P≤0.05), and ruminal DM (Pb0.01) and NDF fill (P≤0.02) were lesser for SG and MAC than for STRW. Intensity of maceration (MAC600 vs. MAC900) did not affect (P≥0.11) characteristics of site and extent of digestion. Maceration increased (28%) the DE value of wheat straw. The DE value of MAC tended to be greater (7.5%; P=0.08) for MAC than for SG. es_ES
dc.description.abstract Se utilizaron cuatro novillos Holstein (142 ± 3 kg) con cánulas en el rumen y duodeno proximal en un cuadrado latino 4 × 4 para evaluar la influencia de la maceración mecánica de la paja de trigo sobre las características de la digestión. Los tratamientos consistieron en una dieta de crecimiento y acabado de maíz a base de maíz, enriquecida con vapor, suplementada con 21% de forraje (base DM) como: 1) heno de sudanaje (SG), 2) paja de trigo (STRW), 3) Intensidad de 600 psi (MAC600) y 4) paja de trigo macerada a una intensidad de 900 psi (MAC900). Todos los tratamientos de forraje fueron molidos para pasar a través de una pantalla de 3,81 cm antes de su incorporación en dietas mixtas completas. El óxido crómico Utilizado como marcador indigerible para estimar los flujos de nutrientes y la digestibilidad. Se determinó la cinética de NDF ruminal a partir de medidas por evacuación total del contenido ruminal y por flujo duodenal NDF. No hubo efectos del tratamiento (P≥0,11) sobre la digestión ruminal de OM, NDF, almidón, eficiencia microbiana (MN, g / kg de OM fermentado) o eficiencia proteica (NAN, g / g de ingestión de N). La digestión total del tracto digestivo de OM, NDF y DE fue mayor (Pb0.01) para SG que para STRAW. La maceración de la paja de trigo aumentó (Pb0,04) la digestión postrinal aparente y el tacto total de OM, NDF, N y DE dietético. La tasa de paso de FDN ruminal fue mayor (p≤0,05), y el ruminal DM (Pb0,01) y el relleno NDF (P≤0,02) fueron menores para SG y MAC que para STRW. Intensidad De maceración (MAC600 frente a MAC900) no afectó (P≥0,11) las características del sitio y la extensión de la digestión. La maceración aumentó (28%) el valor DE de la paja de trigo. El valor de DE del MAC tendió a ser mayor (7,5%, P = 0,08) para MAC que para SG. es_ES
dc.language.iso eng es_ES
dc.publisher Livestock Science es_ES
dc.relation.uri Público en general es_ES
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess es_ES
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0 es_ES
dc.source Serrano-Ponce, J. G., Sánchez-Mendoza, B., Alvarez, E. G., Aguirre-Ortega, J., González-Vizcarra, V. M., Lemus-Flores, C., ... & Zinn, R. A. (2011). Influence of mechanical maceration on wheat straw on characteristics of digestion in growing–finishing diets for feedlot cattle. Livestock Science, 142(1), 175-180. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1871141311002733 es_ES
dc.subject Digestion es_ES
dc.subject Feed value es_ES
dc.subject Maceration es_ES
dc.subject Ruminal kinetics es_ES
dc.subject Steers es_ES
dc.subject Wheat straw es_ES
dc.subject.classification CIENCIAS AGROPECUARIAS Y BIOTECNOLOGÍA [6] es_ES
dc.title Influence of mechanical maceration on wheat straw on characteristics of digestion in growing–finishing diets for feedlot cattle es_ES
dc.type info:eu-repo/semantics/article es_ES


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