Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.advisor | RAMIREZ SILVA, JUAN PABLO | |
dc.contributor.author | MEDINA GUTIÉRREZ, FÁTIMA CAROLINA | |
dc.creator | 890380, 38453 | es_ES |
dc.date.accessioned | 2020-07-29T01:40:11Z | |
dc.date.available | 2020-07-29T01:40:11Z | |
dc.date.issued | 2020-06 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.uan.mx:8080/jspui/handle/123456789/2326 | |
dc.description | The relevance of this work is reflected in the current environmental crises that we are crossing today as a society, like that detachment that we have with nature it has led us to face an uncertain future. One of the main threats to biodiversity is industrialized agriculture, where it predominates crop productivity and speed, no matter how get, bypassing trying to conserve native ecosystems so be able to preserve the quality of the environmental services that are carried out daily in them. Generally, the idea is that good coexistence between the productivity and conservation are utopian ideas; when there are real activities where this harmonious cooperation can be reached. The analysis of this work aims to demonstrate the importance of recognize the interactions and perceptions that may exist between human beings and nature -in this case, represented by wildlife-, as well as significance of these relationships in livelihoods, production and local tradition; in order to open the doors to good management productive that respect wildlife, help preserve certain customs and it is economically viable. | es_ES |
dc.description.abstract | La relevancia de este trabajo se ve reflejada en las actuales crisis ambientales que estamos cruzando hoy en día como sociedad, como ese desapego que tenemos con la naturaleza nos ha llevado a enfrentar un futuro incierto. Una de las principales amenazas hacia la biodiversidad es la agricultura industrializada, donde predomina la productividad y rapidez de los cultivos, sin importar de qué manera se puedan obtener, pasando por alto el tratar de conservar los ecosistemas nativos para así poder conservar la calidad de los servicios ambientales que se realizan diariamente en ellos. Generalmente se tiene la idea que la buena convivencia entre la productividad y conservación son ideas utópicas; cuando existen actividades reales donde sí se puede llegar a esa cooperación armónica. | es_ES |
dc.language.iso | spa | es_ES |
dc.publisher | Universidad Autónoma de Nayarit | es_ES |
dc.relation.uri | Público en general | es_ES |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | es_ES |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/cc-by-nc-sa | es_ES |
dc.subject | CAFETALES, FAUNA SILVESTRE, CAFETICULTORES, AGRICULTURA INDUSTRIALIZADA, PRODUCTIVIDAD | es_ES |
dc.subject.classification | CIENCIAS SOCIALES [5] | es_ES |
dc.title | CAFETALES COMO SISTEMAS DE CONSERVACIÓN DE FAUNA SILVESTRE. ESTUDIO DE CASO CUMBRES DE HUICICILA, COMPOSTELA, NAYARIT. | es_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/masterThesis | es_ES |