Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author | NIEVES GONZALEZ, FREDY | |
dc.contributor.author | ABURTO GONZALEZ, CIRCE AIDIN | |
dc.contributor.author | ALEJO SANTIAGO, GELACIO | |
dc.contributor.author | JUAREZ ROSETE, CECILIA ROCIO | |
dc.contributor.author | BUGARIN MONTOYA, RUBEN | |
dc.contributor.author | JUAREZ LOPEZ, PORFIRIO | |
dc.contributor.author | SANCHEZ HERNANDEZ, ESPERANZA | |
dc.creator | 478686 | es_ES |
dc.creator | 96657 | es_ES |
dc.creator | 38370 | es_ES |
dc.creator | 44883 | es_ES |
dc.creator | 25946 | es_ES |
dc.creator | 103510 | es_ES |
dc.creator | 501207 | es_ES |
dc.date.accessioned | 2019-06-26T17:01:20Z | |
dc.date.available | 2019-06-26T17:01:20Z | |
dc.date.issued | 2018-07 | |
dc.identifier.issn | 0378-1844 | es_ES |
dc.identifier.uri | http://dspace.uan.mx:8080/jspui/handle/123456789/2145 | |
dc.description | Adequate nutrition during the production of seedlings favors the growth and development of the crop at the moment of being transplanted. Phosphorus is a nutrient limiting the growth of plants, since it helps the development of the root system. Due to the relevance of this nutrient, the objective of the research was to evaluate the effect of different concentrations of phosphorus in nutrient solution, on the production of cucumber seedlings (Cucumis sativus L.'Zapata ') and habanero pepper (Capsicum chinense Jacq.' Big Brother '). In a modification of the nutrient solution (SN) Steiner four concentrations of H2PO4- (1, 2, 3 and 4meq · l-1) were tested. Seedlings of cucumber and habanero pepper received seven irrigations with SNs, with intervals of two days between irrigation. | es_ES |
dc.description.abstract | Una adecuada nutrición durante la producción de plántulas favorece el crecimiento y desarrollo del cultivo al momento de ser trasplantado. El fósforo es un nutrimento limitante del crecimiento de las plantas, ya que ayuda al desarrollo del sistema radical. Por la relevancia de este nutrimento, el objetivo de la investigación fue evaluar el efecto de diferentes concentraciones de fósforo en solución nutritiva, en la producción de plántulas de pepino (Cucumis sativus L.‘Zapata’) y chile habanero (Capsicum chinense Jacq.‘Big Brother’). En una modificación de la solución nutritiva (SN) Steiner se ensayaron cuatro concentraciones de H2PO4-(1, 2, 3 y 4meq· l-1). Plántulas de pepino y chile habanero recibieron siete riegos con las SN, con intervalos de dos días entre riego. | es_ES |
dc.language.iso | spa | es_ES |
dc.publisher | INTERCIENCIA | es_ES |
dc.relation.ispartof | CONACYT | |
dc.relation.uri | Público en general | es_ES |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | es_ES |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/cc-by-nc-sa | es_ES |
dc.source | https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=33957461009 | es_ES |
dc.subject | Producción de plántula | es_ES |
dc.subject | Producción sustentable | es_ES |
dc.subject | Soluciones nutritivas | es_ES |
dc.subject | Seedling production | es_ES |
dc.subject | Sustainable production | es_ES |
dc.subject | Nutritional solutions | es_ES |
dc.subject.classification | CIENCIAS AGROPECUARIAS Y BIOTECNOLOGÍA [6] | es_ES |
dc.title | NUTRICION FOSFATADA EN PRODUCCION DE PLANTULAS DE PEPINO Y CHILE HABANERO | es_ES |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | es_ES |